Blandat

Byar

Kyrkböcker

Blandat

Administration

PmWiki

pmwiki.org

edit SideBar

Blandat / Britta Olsson

Britta Olsson (1940-2011) påbörjade 2006 denna wiki med att skriva om Jättendals gårdar och annat historiskt intressant ur bygdens historia. I september 2008 skrev hon texten nedan.

Mer information om Britta finns att läsa i artikeln Hon brann för hembygdens historia i Sundsvalls Tidning, skriven av Hedvig Ohlsson och Karin Larsson.

Varför denna hemsida

Av Britta Olsson 2008-09-12

När jag för 40 år sedan började släktforska så var det från början endast min egen släkt. Men snart nog började jag intressera mig för allting runt omkring som t.ex. övrig släkt och gårdar i Jättendal. Detta har sedan resulterat i denna hemsida. Här återfinns mycket av det jag lyckats tagit reda på genom åren som har gått.

När Stefan Berg, min systerson, kom en dag för 2 år sedan och visade mig detta program, wiki, och hur han hade lagt upp gårdarna i Jättendal utifrån ett dokument som jag hade gällande gårdarna så blev jag glatt överaskad. Tack vare Stefans initiativ så har jag denna hemsida idag, vilket jag är mycket glad för.

Fotografierna som finns på denna hemsida är av blandad kvalité. En del är tagna ur boken "Gods och Gårdar" utgiven 1939. Andra fotografier har jag fått genom Jättendals hembygdsförening och bekanta. Dessutom har vi själva tagit digitala bilder på gårdar i Jättendal.

Mina goda medhjälpare för genomförandet av denna hemsida är Stefan Berg, Elin Engberg, Åsa Holmsten, Anna Lindgren, Lina Sundström Lundmark, Siv Lundmark, Tore Berglin och Ellinore Lundin m.fl.

Hoppas du finner det du söker gällande gårdarna här på hemsidan. Om det skulle vara så att du har ytterligare information om gårdarna och bilder på de gårdar där det fattas så är du välkommen att höra av dig till mig.

med vänliga hälsningar/ Britta Olsson

Edit - History - Print - Recent Changes - Search
Page last modified on January 03, 2012, at 08:18 AM